fbpx

История за Magic Box-a

Или как научих децата ми да

хапват сладко само веднъж на ден 😋

Да научиш децата си да хапват сладки неща само по веднъж на ден е истинско предизвикателство за всеки родител. Откакто са захранени моите момчета, се старая да им осигурявам балансирана и здравословна храна. Да намериш качествена храна, обаче, е трудна и скъпа задача. В същото време сладките изкушения дебнат от всеки ъгъл.

Icecream_lover

Когато бях малка шоколадовото яйце например беше лукс.

Сега овалният сладък Kinder те гледа от всяка витрина в различни лъскави варианти и на малчовците им се иска да опитат. Родители покрай мен споделят, че децата им са пристрастени към сладкото. Някои малчугани дори изпадат в истерия, само и само да получат желаното лакомство.

За щастие на мен не ми се е случвало

да попадам в подобна ситуация. Но за формирането на здравословни хранителни навици си имам мощно и изпитано оръжие – Magic Box.

Никак не е лесно да обясниш на мъничко човече,че шоколадът,

вафлите, желираните червейчета и т.н. не са полезни. Дори когато се предлагат от роднини. Старая се да не изпадам в крайности по отношение на храненето. Но щом стане дума за захарните изделия съм против тяханата прекомерна консумация.

Преди 2-3 години купих комплект за хранене на малкия ми син, който беше в разкошна кутия на пчелички.

Именно тя се превърна в нашия Magic box, пълен с всевъзможни сладки неща.

Употребата на вълшебната кутия има строги правила.

1. Казах на децата, че имат право да повдигнат капака и да изберат само по едно лакомство веднъж на ден.

2. За да получат нещо от Magic Box-a е необходимо всички полезни храни, предвидени за деня, да са изядени без възражение.

Този Magic Box наистина прави чудеса!

Очите на момчетата блестят при мисълта, че там в шкафа има вълшебна кутия, от която могат да извадят нещо чудно. Дори черпят мен и баща им от техния Mаgic Box.

Но тогава следят зорко случайно да не вземем по два бонбона,

защото правилото е само по един на ден.

Може и да не Ви се вярва,

но на няколко пъти изхвърляме бонбоните от кутията и зареждаме нови. Magic Box-a побира не малко количество. Децата обаче не изяждат всичко, срокът на годност изтича и бонбоните поемат към кофата.

И така със сладкото у дома. Момчетата ми знаят, че човешкото тяло е като един автомобил. Колата се движи с гориво и ако заредиш грешното тя няма да работи. Същото е и с нашето тяло. Храната е нашето гориво. Колкото по-пълноценна е тя, толкова по-здрав ще е нашият организъм.

А Вашите деца колко сладко похапват?
Ще се радвам да споделите своя опит в коментар.

Благодаря Ви!

История за Magic Box-a
2021-07-26T13:11:07+03:00
Go to Top